Crna Gora se prvi put oglasila povodom prisustvovanja proslavi „Oluje“

Vojni izaslanik Crne Gore u Hrvatskoj pukovnik Ivan Mašulović učestvovao je na obeležavanju hrvatskog Dana pobede u Kninu, u okviru redovnih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Crne Gore.

Kako su kazali iz tog vladinog resora, Mašulović nije bio u Kninu da proslavlja „bilo čije pobede ili poraze, niti stradanja bilo kog naroda, kako se to zlonamerno želi insinuirati“, prenosi RTCG.

„Ta retorika i smeštanje ovog bezazlenog civilizacijskog čina u kontekst suludog rata devedesetih ne priliči dvadesetim godinama ovog veka, novom vremenu u kojem su i Crna Gora i Srbija zemlje kandidati u pregovaračkom procesu sa EU“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva odbrane poručuju da je Crna Gora svoj odnos prema stradalima pokazala kad im je to bilo najpotrebnije, prenosi Tanjug.

„Danas je okrenuta sigurnoj evropskoj budućnosti i odlučno ide u korak sa razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti. Bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više da bije tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju i napretku i izgradnji dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju, što je najbolji put za jačanje regionalne stabilnosti“, navodi se u saopštenju.

Takav odnos, kako je saopšteno, Crna Gora ima i prema bliskoj, prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, uz to i savezničkoj zemlji u NATO-u, prenosi RTCG.

Iz Ministarstva se navodi da je to pozicija Crne Gore u odnosu na taj događaj, a da su „sve drugo najobičnije insinuacije, koje uglavnom dolaze od onih koji su i tada, kao i danas pokušavali da lamentiraju nad sudbinom poginulih i prognanih i da politički profitiraju na njihovoj nesreći“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna goraoluja
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • milovan

    a sto se neseti da ode u Bratunac,Jasenovac,Jadovno itd Prokleti izdajnici a i onaj tko ode u tu Goru Crnu na more.

  • Sima_deflorator

    Tipično crnogorski…“čojstvo i junaštvo“ koje su jasno pokazali tako što su „junački“ granatirali Dubrovnik a onda je sve to pripisano Srbiji i sada i u sramnoj izjavi „Crna Gora ne želi nikad više da bije tuđe bitke“ to i potvrđeno. S druge strane mi glumimo braću i dok naša deca, studenti iz unutrašnjosti Srbije ne mogu da plate smeštaj u BG, crnogorski studenti imaju besplatan smeštaj po domovima. Nikada se nećemo naučiti pameti. Nikada.

  • Avetni Todor

    Bolje nismo ni zasluzili,narod koji se vodi onom:“Ko tebe kamenom ti njega hlebom“ nema buducnost.

  • Olivera

    Velika sramota za Crnu Goru,ni pokolenja ih nece oprati,a sigurna sam da ce sse stidetiovakve izdaje svog roda

  • Miša

    Ni ceo kotorski zaliv ne moze oprati od sramote pukovnika Crne Gore.Nema vece sramote nego izdati brata.Zalosno je za Njegosa i Kralja Nikolu sta im se izrodilo i Crnoj gori.

  • Milorad

    Zlo ste Srbiji vazda cinili. Srbija vam je bila majka a vi Srbiji maceha. Bitka na Ceru i Kolubari, ne dadoste ni jednoga vojnika ni kilo kukuruznog brasna dok je Srbija krvarila iz vise rana. Tek kada je zlo zakucalo na vasa vrata setiste se da je rat, kad se Srbija jedva borila za bioloski opstanak. Noz u ledja nam zabiste kad Kosovo za Albaniju priznajete. Salutirate, vas pukovnik na nesreci srpskih zena i dece, na masovnom ubijanju srpskih civila. Nemojte nas zvati bracom jer vi to ne zasluzujete ni vi ni vasa pokolenja. Srbija da oslobodi sva rukovodeca mesta u Srbiji koja zauzimaju pripadnici CG manjine. Samostalna Srbija, C.G. za uvek i kroz pokolenja dalje od Srbije u amanet generaciijama.

    • Anonimni

      Svaka ti je Njegoseva…