Ćuafić: Za cepanje zastave učenicima vaspitna mera

PODGORICA – Nastavničko veće OŠ “Vlado Milić” iz Podgorice osudilo je cepanje državne zastave Crne Gore, a učenici koji su to učinili uskoro će biti kažnjeni, kako se navodi, odgovarajućom vaspitnom merom, rekla je direktorka te škole Biljana Ćulafić.

Ćulafić je za podgoričke Dnevne novine rekla da bi nastavničko veće tako reagovalo da je u pitanju državni simbol bilo koje države.

„To je neprihvatljivo i necivilizacijsko ponašanje. U ovom trenutku ostaje da se u narednom periodu i to vrlo brzo odredimo prema učenicima odgovarajućom vaspitnom merom, ali čekamo da policija završi svoj posao pa da imamo potpune informacije. Preduzećemo meru u okviru onih koje su propisane zakonom i pravilnikom”, navela je Ćulafić, preneo je portal RTCG.

Na društvenim mrežama se prošle sedmice pojavio snimak na kom se vidi kako učenici Osnovne škole “Vlado Milić” cepaju zastavu Crne Gore.

Kako su mediji prenijeli, nakon ovog, učenici iste škole su bili akteri još jednog incidenta u kom su mahali srpskom trobojkom i uzvikivali političke parole.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar