Demokratski front nastavlja protest, šatori i bina nisu uklonjeni

Komunalna policija u Podgorici i pored najave nije danas uklonila binu i šatore pristalica opozicionog Demokratskog fronta (DF) koje 11 dana protestuju ispred zgrade Skupštine Crne Gore, a čelnici DF saopštili su da će od sutra nastaviti protest i u drugim crnogorskim gradovima.

„Ovu binu i šatore pozvani su da brane poslanici DF i oni će to uraditi“, rekao je okupljenima jedan od čelnika DF Andrija Mandić.

On je pozvao okupljene da se uzdrže od bilo kakvih reakcija prema nadležnima kako bi se izbegli incidenti koje bi „režim iskoristio“.

Potpredsednik Skupštine i funkcioner DF Branko Radulović rekao je da Front „ne priznaje nijedan dokument koji nije potpisao vrh režima“.

„Neka ga (režim) potpiše…, a taj koji krene da ukida slobode, ne bio ga ja u njegovoj koži“, poručio je Radulović.

Demokratskom frontu čije pristalice protestuju ispred zgrade Skupštine u Podgorici, juče je naloženo da ukloni binu i šatore s glavnog gradskog bulevara do danas u 10.30, ili će to učiniti komunalna policija.

Čelnici DF, međutim, u utorak uveče sa protesta poručili da će postaviti još šatora i da će poslanici tog opozicionog saveza dočekati komunalnu policiju ispred skupštne, a najavili su da će od sutra uveče „ponovo šetati i širom Crne Gore“.

Demokratski front traži ostavku vlade premijera Mila Đukanovića i formiranje prelazne vlade koja bi pripremila izbore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar