Detalji tragedije: Kucali su, niko nije odgovarao, a onda su zatekli stravičan prizor

Osmoro mladih iz opštine Posušje, četiri mladića i četiri devojke starih između 18 i 19 godina, stradalo je na Tribistovu na dočeku Nove godine od gušenja plinom.

Prema nezvaničnim informacijama, iz susedne vikendice rano jutros prijatelji su došli da im čestitaju Novu godinu., kucali su, ali niko nije otvarao.

Roditelji su tokom jutra zvali svoju decu, no oni im nisu odgovarali na pozive. Jedan komšija je došao do vikendice, udario nogom u vrata i otvorio ih. Tamo je zatekao užasan prizor mrtvih tela. U kući je bio uključen agregat. Prema podacima medija iz regiona, smrtno su stradali I. M. (2001. godište) S. R. (2001.) M. R. (2001.) Ž. P. (2001.) M. S. (2001.) S. P. (2001.) M. P. (2001.) S. J. (2001.).

Brojni se opraštaju od stradale mladosti.

– Neka danas umesto smeha ćutnja glasno odjekne. Neka se čuju snažni otkucaji srca koji strah govore. Neka sveća na prozoru gori. Neka se moj grad ne stidi plakati. Neka vas sve Gospa, Majka zagrli. Koliko je vas u sobu ušlo da vidi jesu svi na broju? Grade moj. 8 života. 8 srca. Neka tinja sveća. Nek su ruke u molitvi sklopljene. Pokoj večni daruj im Gospodine – poruka je HŠK Posušje.

– Šta reći nakon ovakvog događaja, jednostavno ne mogu da verujem da se ovakva tragedija dogodila. Ovo je nezapamćeno – rekao je načelnik opštine Posušje Ante Begić dodavši da izražava u svoje lično ime, kao i u ime opštine, saučešće porodicama preminulih.

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sednici donela odluku o proglašenju 4. januara Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine povodom tragedije u mestu Tribistovo u opštini Posušje, u kojoj je u novogodišnjoj noći ugašeno osam mladih života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Hercegovinasmrttragedija
Komentari (0)
Dodaj komentar