Deveti slavljenik otišao ranije i tako izbegao smrt

SARAJEVO – Jedan mladić koji je slavio Novu godinu sa svojih osmoro prijatelja u mestu Posušje u Federaciji BIH izbegao je smrt, jer je sa slavlja kobne noći otišao ranije kući, piše Slobodna Dalmacija.

Od osmoro smrtno stradalih u novogodišnjem slavlju, šestoro ih je iz tog malog mesta uz put koji vodi od Posušja prema Blidinju, tamošnjem skijalištu i parku prirode.

„Tragedija neviđena! Možete samo zamisliti šta to znači za ovo mesto od 1.500 stanovnika. Svi su bili ista generacija, znali se i družili od malih nogu, a i sve su im porodice međusobno rodbinski povezane ili su prve komšije. Bože sačuvaj“, kazao je jedan meštanin za splitski list.

Prema onome što je ispričao, na slavlju je bila i deveta osoba, mladić sličnih godina kao i poginuli.

On je posle ponoći odlučio da ode jer ga je iduće jutro čekala smena u jednom od ugostiteljskih objekata na obližnjem Blidinju.

Tamo je tokom sezone imao angažman zajedno s prijateljem koji je, međutim, kobne večeri odlučio da ostane u vikendici u Tribistovu i ujutro krene na posao, što se nažalost nije dogodilo.

Jedini preživeli s novogodišnjeg slavlja za tragediju je saznao sledećeg jutra, navodi Slobodna Dalmacija.

U vikendici kod Posušja u petak je pronađeno osam beživotnih tela.

Sumnja se da je uzrok smrti bilo gušenje plinom, a stradali su imali između 18 i 19 godina.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je povodom tragedije proglasila 4. januar Danom žalosti, dok je Savet ministara Bosne i Hercegovine 2. januar proglasio Danom žalosti u celoj BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar