DF: Ništa više ne može prikriti izdajnički čin

PODGORICA – Demokratski front (DF) danas ocenio da reagovanje ministarstva odbrane Crne Gore, povodom prisustva njegovog predstavnika u Kninu, na proslavi godišnjice „Oluje“, predstavlja priznanje da crnogorska vlast direktno podržava i opravdava zločine nad srpskim narodom.

„Ništa više ne može prikriti ovaj izdajnički čin Vlade Duška Markovića, koji je zgrozio većinu građana Crne Gore“, ističe se u saopštenju DF.

Kako se dodaje, činjenica da je Ministarstvu odbrane trebalo čitav dan da reaguje, govori da su u Vladi „očekivali da će predstavnik režima ostati neprimećen od strane javnosti“.

„Tako bi Vlada prikrila svoju i sramotu koju je nanela Crnoj Gori, a ujedno se dodvorila onima koji proslavljaju najveće etničko čišćenje nakon Drugog svetskog rata“, navodi se u saopštenju.

DF takođe navodi da se u tom slučaju „jedan tipični izdajnički potez, kada je krivac uhvaćen na delu, pokušava odbraniti konfuznim, nelogičnim i naravno sramnim formulacijama, poput one da oni neće da biju tuđe bitke, a nalaze se u sastavu okupacionih snaga u Avganistanu“.

„Ipak, među porukama iz saopštenja MO, posebno mjesto zauzima objašnjenje da se radilo o ‘bezazlenom civilizacijskom činu’. Ima li bestidnije izjave od te, da je za ministarstvo odbrane CG proslava ubistva žena, dece, staraca i etničkog čišćenja civilizacijski čin“? piše u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar