Dikić na sudu u Podgorici negirao krivicu za umešanost u zaveru

Grupa državljana Srbije okrivljenih za navodni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori medju kojiima je i penzionisani komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić negirala je danas pred sudom u Podgorici bilo kakvu umešanost u osujećenu zaveru.

„Ja sam žrtva i proizvod optužnice… Nisam prirpemao, niti pokušao da izvršim, niti izvršio to što mi se stavlja na teret“ – kazao je pred sudom vidno uznemireni Dikić koji je u pritvoru skoro osam meseci.

On je negirao da poznaje bilo koga iz opozicionog Demokratskog fronta, i tvrdio da nije imao nikakvu komunikaciju s čelnicima opozicionog saveza, a takodje optuženima za navodnu zaveru čiji je cilj bio sprečavanje Crne Gpre da udje u NATO.

Pred Višim sudom u Podgorici danas se održava pripremno ročište posle kojeg sud treba da se izjasni o optužnici protiv 14 državljana Rusije, Srbije i Crne Gore, optuženih za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj terorizma.

U sudnici je bilo šest optuženih koji su već skoro osam meseci u pritvoru. Pojavljivanje na prirpemnom ročištu po zakonu nije obavezno. 

Odbrana je bila saglasna u oceni da je optužnica „neodrživa, paušalna“, a posebno spornim je ocenjeno to što je zasnovana na iskazu svedoka-saradnika tužilaštva Aleksandra Sindjelića 
koga je jedan od advokata odbrane Goran Petronijević nazvao „slobodnim saradnikom bezbednosne agencije“ i „instruiranim svedokom“.

Odbrana je od suda tražila da, ukoliko prihvati optužnicu, ona bude dopunjena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar