Đukanović: Tragična aneksija od Srbije zbog koje je CG i ušla u rat

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je, nakon ceremonije obeležavanja stogodišnjice kraja Prvog svetskog rata u Parizu, da se nalazi „u gradu u kojem je crnogorska stolica ostala prazna nakon što je kao zemlja pobednica izašla iz Prvog svetskog rata i „nakon tragične aneksije od Srbije, zbog koje je Kraljevina Crna Gora i ušla u rat“.

RTCG prenosi da je Đukanović naveo da je „Crna Gora svesnija nego ikada vrednosti mira, stabilnosti i multietničke demokratije“ i dodao da je „ovo veliki dan za Francusku, Evropu i progresivni svet“.

„Evo nas opet kao nezavisna i suverena država, na svom dostojanstvenom mestu, ravnopravno među evropskim i svetskim partnerima, u gradu u kojem je crnogorska stolica ostala prazna nakon što smo kao zemlja pobednica izašli iz Prvog svetskog rata i nakon tragične aneksije od Srbije, zbog koje je Kraljevina Crna Gora i ušla u rat“, naveo je Đukanović.

Rekao je da „ove činjenice, bolje od drugih reči, govore o grandioznom podvigu koji su ostvarile sve generacije Crne Gore u proteklih 100 godina, podižući državu iz pepela i obezbeđujući joj istorijski zasluženo mesto na evropskoj i svetskoj pozornici“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna goraMilo Đukanovićprvi svetski ratsrbija
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Saša Popović

    Ljitili se mi, ili ne, ko je malo pismen i nešto je pročitao iz istorije, ali Milo je ovaj put u pravu. S tim što mislim da je tada i većina naroda u C. Gori bila da se pripoji Srbiji. Prosto, na talasu pobede. Svi su mnogo očekivali od novonastale velike države SHS.

  • Zoran

    Majko moja, tako govori Titov junoša, nekad užoran omladinac i komunista koji se kleo u partiju i Jugoslaviju, nije jedini, a sada mafijas, poltron, nato ulizica, spletkaros, mudrac kako ga nazva Latinka Perovic, muslimanski i siptarski ideolog i vlastodrzac. MILO O MILO dabogda ti ntenegro bez srba a Srbiji dabogda bez kvazi srba. Milo za saku dolara tj milione si se prodao, zgazio svoj narod. Istinu kazi ko si ti. Odluci vec jednom. Hrvat, musliman, siptar. Sve jesi samo Srbin nisi. Vrati svoje crnogorce iz Beograda, grobove vrrati u Podgoricu, unisti pravoslavlje i ostani sa svojm bratijom.

  • Anonimni

    Bože, da li se ovo može ovom čoveku ikada oprostiti?

  • Balkan

    Gospodine Djukanovicu dokle tako naopako?