Džonson pozvao građane Makedonije da izađu na referendum

SKOPLJE – Američki senator Ron Džonson, koji boravi u poseti Makedoniji, pozvao je danas građane te zemlje da izađu i glasaju na predstojećem referendumu o promeni imena njihove države.

„Izađite i iskoristite svoje pravo glasa, dajte do znanja liderima vaše zemlje da podržavate naciju i njeno pristupanje evroatlanskim institucijama“, rekao je Džonson obraćajući se novinarima posle sastanka sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim.

Džonson, koji je i predsedavajući američkog Komiteta za unutrašnju bezbednost, rekao je da je imao dobar sastanak sa Zaevim i poručio da u poseti Makedoniji boravi kako bi ponudio američku podršku celokupnom procesu – od rešenja spora oko imena do pristupanja zemlje EU i NATO.

On je dodao da je od izuzetne važnosti da Makedonija i Grčka reše spor oko imena, prenosi MIA.

„Svakako želimo da ohrabrimo rešavanje ovog problema, to je jedini način da se MAkedonija pridruži NATO“, rekao je Džonson.

Na sastanku sa Zaevim Džonson je, takođe, pohvalio hrabrost Skoplja i Atine da dugogodišnji spor oko imena reše potpisivanjem sporazuma i strateškom saradnjom.

Američki senator sastao se i sa predsednikom makedonskog parlamenta Talatom Džaferijem tokom kojeg je ponovio da je u Makedoniju došao kako bi potvrdio američku podršku toj državi da prevaziđe „poslednju prepreku“ ka punopravnom članstvu u NATO“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar