Elektroprivreda RS donirala 3.000 evra za Centar „Podrži me“

BANJALUKA – Eektroprireda Republike Srpske donirala je 6.000 konvertibilnih maraka (3.000 evra) za dnevni centar „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici.

U saopštenju tog odbora se navodi da je do sada donacijama humanosti iskazalo 19 lokalnih zajednica, nekoliko preduzeća i više građana Republike Srpske.

„Za projekat ukupne vrednosti izgradnje bez opremanja potrebno je oko 280.000 evra i očekujemo obećanu pomoć vlade Republike Srpske i Kancelarije za Kosovo i Metohiju vlade Srbije“, navodi se u saopštenju.

Do sada je humanošću Republike Srpske prikupljnjno više od 85 000 evra, nešto manje od trećine vrednosti projekta.

Očekuje se i dobijanje građevinske dozvole i praktični početak radova, a cilj je da do kraja godine objekat od 631 m2 bude stavljen pod krov.

Uz Telekom Srbije d.o.o Kosovska Mitrovica koji je donirao 5 000 evra, pomoć za izgradnju ovog važnog objekta čvrsto je obećalo i nekoliko građevinskih preduzeća sa Kosova i Metohije.

Dnevni Centar „Podrži me“ biće prvi ovakav ovakve vrste na KiM namenjen isključivo za svu decu i mlade ometene u razvoju iz Udruženja roditelja „Pordži me“, koja broji 139 svojih članova – dece i mladih na severu Kosova i Metohije.

„Hvala svima koji imaju razumevanja, koji su stali čvrsto iza nas i našeg humanog projekta. Hvala svima koji su nas podržali i koji će podržati da sa ovim projektom obradujemo najugroženiju kategoriju dece, mladih i njihovih porodica na Kosovu i Metohiji“, stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik Odbora za pomoć KiM, Milorad Arlov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar