Erdogan se sastao sa članovima Predsedništva BiH

SARAJEVO – Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sastao se u zgradi Predsedništva BiH sa članovima, predsedavajućim Miloradom Dodikom i članovima Šafikom Džaferovićem i Željkom Komšićem

Erogan se po dolasku u Sarajevo najpre sastao sa predstavnicima turske vojne misije u sastavu EUFOR u BiH, a odmah potom obišao je grob prvog predsednika Predsedništva BiH, Alije Izetbegovića.

Erdogan će sutra na Jahorini učestvovati na samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), kojim BiH završava jednogodišnje predsedavanje ovim procesom.

Na sarajevskom groblju Kovači sa Erdoganom su bili bošnjački član Predsedništva BiH, Šefik Džaferović i predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednik SDA BiH, Bakir Izetbegović.

U pratnji Erdogana bili su šef turske diplomacije Mevlut Cavusoglu, ministar odbrane Turske Hulusi Akar, ministar trezora i finansija Berat Albajrak te ministar transporta i infrastrukture Cahit Turhan i drugi članovi visoke turske delegacije.

Tokom posete Sarajevu, Erdogan na sakou nosi „Cvet Srebrenice“ koji simbolizuje sećanje na srebreničke žrtve,prenela je Agencija Anadolija.

Tokom dana najavljen je sastanak Erdogana s Izetbegovićem i učešće na svečanoj večeri u zgradi Predsedništva BiH.

Nakon sastanka s Izetbegovićem planiran je sastanak Erdogana i slovenačog predsednika Boruta Pahora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar