Evropska komisija: Što pre imenovati novog ministra pravde Crne Gore

BRISEL – Evropska unija upoznata je s odlukom Skupštine Crne Gore o razrešenju ministra Vladimira Leposavića i raduje se saradnji sa novim ministrom uz očekivanje da će on biti imenovan što pre, kaže portparolka Evropske komisije Ana Pisonero.

“Upoznati smo sa razrešenjem ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Leposavića od strane crnogorskog Parlamenta, u svetlu njegovih komentara o Srebrenici. Kao što je ranije rečeno, Evropska unija odbacuje i osuđuje svako poricanje, relativizaciju ili pogrešno tumačenje genocida u Srebrenici”, rekla je Pisonero za TVCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Dr.Leposavić nije Nevaljni,(smrad koga su platili da pravi haos po Rusiji) on nema pravo da kaže šta misli iako je to u skladu sa kodeksom prava i istinom? Istina je zabranjena riječ u EU!Vi ste i organizovali cijelu akciju oko Srebrenice i poslije Srebrenice, to i amateri sada već mogu da jasno vide. Žuri vam se da se postavi onaj ko vama odgovara, koji će da zaštiti sve kriminalce i razbojnike u Crnoj Gori koje ste viprije 20 godina postavili i osudi sve one koji vam na bilo koji način smetaju u vašim podlim namjerama.

  • S

    Ta pisonero nema pojma sta je genocid i treba da osudjuje onog ko od njih svih vise zna. Bez obzira na lazi oko Srebrenice kednog dana ce mnogi odgovarati zbog nezakonitog bombardovanja Srbije i Republike Srpske. Ta ih laz nece amnestirati kao sto pretpostavljaju.