Expreš: Hrvatska akcija Bljesak iznenadila I CIA

ZAGREB – Hrvatska vojno-policijska akcija “Bljesak”, koja se dogodila 1. i 2. maja 1995, iznenadila je i, inače, dobro obaveštenu američku CIA na šta ukazuju zapisnici sa sastanka održanog 4. Maja, samo dva dana nakon ove akcije, piše hrvatski portal Expreš.hr.

Možda i važnije od toga, navodi portal, zapisnici pokazuju koliko su se SAD protivile oružanom oslobođenju, kako se navodi, okupiranih područja zapadne Slavonije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Prvoslav ćirilica

    GENOCID! Srbijo donesi deklaraciju o genocidu, traži od UN da se donese deklaracija o genocidu- uz podršku Rusije, Kine i drugih.Popiše sve nestale srbe, sve pobijene srbe, popiši otetu imovinu srba i otetu imovinu države Srbije, traži povraćaj imovine, povratak srba na svoja ognjišta, popiši sve krvnike koji su sprovodili genocid i pokreni tužbe protiv istih, raspiši poternice… srbijo radi nešto, nemoj samo pričati priče i tupiti! Pokrenut postupak za genocid ostaje večito!

  • Sekula

    Jedinio što je cijovce iznenadilo je da je akcija tako lako uspela. A ne sumnjam da su je oni i planirali i izveli zajedno sa Pragmatičnim Srbima.

  • mica

    Andersen je vaskrsao ! Teritorija pod zastitom UN je napadnuta i teritorija ociscena, UN se nisu ni oglasile, a CIA je iznenadjena ? /////// Andersen i nije svestan da je vaskrsao.