Farmaceutska kompanija podmitila hiljade lekara

​Atina – Sa političara – konkretno, dva bivša premijera i osam  ministara – istraga o aferi sa švajcarskom farmaceutskom kompanijom  „Novartis” lagano prelazi i na nivo lekara i profesora medicinskih fakulteta koji su takođe primali mito u desetinama hiljada evra.

Istraga koja se delom bazira na podacima američkog FBI pokazuje da su lekari, profesori i naučnici primali mito od ove farmaceutske kompanije. Provera bankovnih računa pokazala je da je reč o stotinama, čak i hiljadama lekara i profesora koji su bili na redovnom spisku „Novartisa”. Oni su u svakodnevnoj praksi prepisivali skupe lekove švajcarskog farmaceutskog giganta i direktno doprinosili da on na tržištu medikamenata ima povlašćen položaj.

(Jasmina Pavlović Stamenić, „Politika“)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Farmaceutska kompanijakorupcijalekarimito
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • dukljanin

    Interesuje me kad će kod nas biti sprovedena detaljna i nezavisna istraga baš u vezi podmićivanja od strane farmaceutskih kuća naših lekara,političara itd….

  • Veeterijanac

    Sve vakcinisati

  • Anonimni

    To behu oni od kojih smo kupili vakcine protiv svinjskog gripa? Svima je bilo jasno zašto je Kon onoliko lobirao, sada imamo i dokaz. Doduše u Grčkoj, kod nas je sve regularno.

  • Anonimni

    Striktno gledano to nije mito jer bi onda cela politicka scena bila mito, vec je lobiranje za upotrebu leka… Mislim da je totalno nepravedno to iznositi na negativan glas, kad je moral ljudi toliko degradiran da vise i ne prepoznaju sta je pljacka politicka pronevera ili stvarno mito…