FlyBosnia povezala Sarajevo i London prvim letom u 12 godina

SARAJEVO – Avio-kompanija „FlyBosnia“ povezala je Sarajevo sa Londonom, što je prva vazdušna linija između glavnih gradova Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva posle 12 godina.

Prvi avion na ovoj ruti – Erbas A319 nove generacije, poleteo je sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u četvrtak ujutro u 7:00 časova i nakon ceremonije koja je upriličena po sletanju na londonski aerodrom Luton vratio se u Sarajevo u 14:10 sati, prenosi portal Indikator.ba.

„FlyBosnia“ je na ovom promotivnom letu organizovala dolazak oko stotinu predstavnika medija, turističkog sektora i srodnih grana iz Velike Britanije i oni će u BiH boraviti narednih nekoliko dana kako bi se upoznali sa prirodnim bogatstvom, sportskim sadržajima, gastronomskim ponudama i drugim turističkim sadržajima u toj zemlji.

Ova avio-kompanija će redovne letove na toj liniji sa navedenim vazduhoplovom otpočeti već od iduće sedmice. Letovi će se u prvom periodu odvijati tri puta sedmično, a „FlyBosnia“ planira u narednih godinu dana da na ovoj liniji uspostavi letove svakog dana u sedmici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar