Generalna sekretarka RCC: Nastavljamo rad sa regionom do samita u Poznanju

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu izjavila je danas, drugog dana posete Crnoj Gori, da se nastavlja rad s regionom do samita u Poznanju, saopštio je RCC.

Bregu se danas sastala sa predsednikom Skupštine Ivanom Brajovićem, premijerom Duškom Markovićem, ministrom inostranih poslova Srdjanom Darmanovićem i ministarkom ekonomije Dragicom Sekulić.

Na sastancima je bilo reči o važnosti regionalne saradnje na putu ka Evropskoj uniji, o ekonomiji Zapadnog Balkana i regiona u celini, kao i o očekivanim reformama u cilju ekonomskog i društvenog razvoja društava u regionu, dodaje se u saopštenju.

„Svi imamo velika očekivanja u pogledu rezultata samita u Poznanju. Zato ćemo nastaviti energično da radimo sa regionom na ostvarivanju konkretnih rezultata u pogledu novog sporazuma o romingu i priznavanja stručnih kvalifikacija, ali i u oblasti trgovine i investicija“, rekla je Bregu.

Prema njenim rečima, integracija u Evropsku uniju, kao zajednički cilj Jugoistočne Evrope, treba da budu „pokretačka snaga u jačanju regionalne saradnje i naših daljih aktivnosti“.

Tokom dvodnevne posete Podgorici, generalna sekretarka Bregu sastala se i sa predsednikom Crne Gore Milom Djukanovićem.

Posetom generalne sekretarke RCC-a Podgorici završene su zvanične posete na Zapadnom Balkanu kao deo konsultacija u Jugoistočnoj Evropi, kojima su su bili obuhvaćeni Sarajevo, Priština, Skoplje, Tirana i Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar