GR: Opoziciona Nova demokratija vodi ispred vladajuće Sirize

ATINA – Uoči izbora za Evropski parlament i lokalnih izbora u Grčkoj, 26. maja, najveća opoziciona stranka u ovoj državi Nova demokratija zadržava prednost u odnosu na vladajuću Sirize od 6,5 odsto, prenosi grčki list Katimerini.

U anketi koja je objavljena u grčkom listu „Ta nea“, 30 odsto ispitanika je podržalo konzervaticne, dok su njih 23,5 odsto podržali vladajuću stranku Siriza.

Savez levog centra „Pokret za promene“, prema podacima ankete, podržavaju 6,6 odsto ispitanika, ispred ekstremne desnice Zlatna zora za 6,3 odsto i Komunističke partije Grčke sa 5,9 odsto.

Prema rezultatima ove ankete, 63,4 odsto ispitanika reklo je da očekuje da će Nova demokratija pobediti na izborima koji će biti održani za nedelju dana, samo 17 odsto smatra da će pobediti Siriza, dok je čak 56,9 odsto ispitanika reklo da negativno gledaju na aktuelnu grčku vladu u poređenju sa 36,3 odsto koji su rekli da pozitivno ocenjuju njen rad.

Na pitanje da li veruju u mogućnost grčko-turskog vojnog incidenta, 38,8 odsto ispitanika je odgovorilo potvrdno u poređenju sa 52 odsto koji su rekli da je takav scenario malo verovatan.

Rezultati na izborima za Evropski parlament i lokalnim izborima koji će u nedelju biti održani u Grčkoj predstavljaju snažan pokazatelj za partije u Grčkoj imajući u vidu da će parlamentarni izbori biti održani na jesen odnosno u oktobru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar