Građanska inicijativa traži sastanak sa Hanom

Predstavnici građanske inicijative „Za ujedinjenu Makedoniju“ saopštili su danas, uoči pocete evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana Makedoniji, da će tražiti sastanak sa njim kako bi mu predstavili svoje zahteve.

„Mi smo realnost i niko ne bi trebalo i ne sme da ignoriše 200.000 građana koji svakodnevno protestuju. Nažalost, EU nas je do sada ignorisala, kao i građane Makedonije. Osudićemo svaku vladu koja će prihvatiti platformu izrađenu izvan Makedonije pod okriljem stranih premijera“, rekao je Igor Durlovski, član građanske inicijative.

On je, govoreći predstavnicima medija ispred kancelarije delegacije EU u Skoplju, rekao da ta inicijativa traži sastanak sa Hanom kako bi mu iznela svoje ciljeve i zahteve, a ukoliko oni budu ignorisani, upozorio je, to bi moglo da izazove dodatne rizike, prenosi MIA.

„Ako se EU zalaže za poštovanje građanskog društva, onda bi trebalo da preduzme konkretnu akciju. Za početak, mogu da organizuju sastanak sa nama. Hanov nemar bio bi smatran neiskrenim ponašanjem i znakom žaljenja vrednih namera EU prema Makedoniji“, zaključio je Durlovski.

Građanska inicijativa „Za jedinstvenu Makedoniju“ organizovala je proteste širom zemlje tokom više od dve nedelje u znak podrške jedinstvenom karakteru Makedonije, podseća makedonska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

građanska inicijativamakedonija
Komentari (0)
Dodaj komentar