Grajf: Naredne sedmice prvi sastanak Komisije za Srebrenicu

BANJALUKA – Predsedavajući Komisije za istraživanje ratnih zbivanja u Srebrenici istoričar Gideon Grajf najavio je danas u Bijeljini da bi sledeće sedmice trebalo da bude održan prvi sastanak ove komisije.

Grajf je istakao da će rad Komisije za Srebrenicu biti zasnovan isključivo na istini i činjenicama koje mogu da budu potkrepljene podacima.

„Ne bih sada da dajem bilo kakav komentar o tome, ali nakon sastanka možemo razgovarati“, rekao je Grajf novinarima.

Grajf je, inače, glavni istraživač izraelskog Instituta za Holokaust „Šem Olam“.

Vlada Republike Srpske imenovala je 7. februara članove međunarodnih i nezavisnih tela – Komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i Komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godina.

Predsedavajući Komisije za Srebrenicu je Gideon Grajf, a članovi Adenrele Šinaba iz Nigerije, ?uki Osa iz ?apana, Rodžer Bajard iz Australije, Zeng ?i iz Kine, Đuzepe Zakarija iz Italije, Markus Goldbah iz Njemačke, Lorens Armand Frenč iz SAD i Marija Đurić iz Srbije, prenela je RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Predsedavajući Komisije za Srebrenicu je istoričar Gideon Grajf,glavni istraživač izraelskog Instituta za Holokaust „Šem Olam“ „““““““““““““““““““a članovi …. 1. Adenrele Šinaba iz Nigerije, ########### 2. Juki Osa iz Japana, ### 3. Rodžer Bajard iz Australije, ## 4. Zeng Ji iz Kine, ### 5. Đuzepe Zakarija iz Italije, #### 6. Markus Goldbah iz Njemačke, #### 7.Lorens Armand Frenč iz SAD i #### 8. Marija Đurić iz Srbije. ################### # .Rad Komisije za Srebrenicu biti zasnovan isključivo na istini i činjenicama koje mogu da budu potkrepljene podacima.