Grčka: I dalje se traga za najmanje 10 migranata

ATINA – Snažni vetrovi u Grčkoj, ometali su napore da se pronađe najmanje 10 migranata za koje se veruje da su nestali, nakon što su u brodolomima poginule 23 osobe.

Gumenjak i jedrilica potonuli su u dva odvojena incidenta kasno u sredu i rano juče, u blizini ostrva Lezbos, nedaleko od Turske, i Kitera, što je dovelo do dramatičnog noćnog spasavanja.

Preživeli su izvučeni na sigurno uz litice, javlja AP.

Obalska straža, mornarica i spasioci volonteri udruženim snagama su pretraživali uvale na Kiteri, gde je jedrilica sa migrantima, udarila u stene, ostavljajući tela da plutaju u olupini.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis, koji je prisustvovao sastanku evropskih lidera u Pragu, okrivio je susednu Tursku što nije sprečila da brodovi pretrpani migrantima napuste njenu obalu.

„Još jednom pozivam Tursku da sarađuje sa Grčkom kako bi zaustavila mreže trgovaca ljudima kako više života ne bi bilo nepotrebno izgubljeno u Egejskom moru. Koren problema su brodovi koji napuštaju tursku obalu“, rekao grčki premijer i dodao da „nema sumnje da Turska, ako želi, može učiniti više da se uhvati u koštac sa ovim problemom“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar