Grlić Radman: Na Zapadnom Balkanu postoji potencijal stvaranja nestabilnosti

 Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman upozorio je danas u Zagrebu na mogućnost prelivanja ukrajinske krize na Zapadni Balkan, ocenivši da u regionu postoji ozbiljan potencijal stvaranja nestabilnosti.

„Tu i dalje u izvesnom smislu postoji ozbiljan potencijal stvaranja nestabilnosti, budući da je Zapadni Balkan u izvesnom smislu i poligon za razna geostrateška nadmetanja“, rekao je Grlić Radman posle susreta sa šeficom bugarske diplomatije Teodorom Genčovskom.

Grlić Radman je kazao da treba učiniti sve da se posledice ruske agresije na Ukrajinu ne preliju na područje Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Koga svrbi taj se češe. Da se ne prelije Ruska „agresija“.Da imaš prvo duhovne snage, kao što je nemaš, da imaš istorijskog znanja, kao što ga nemaš, da imaš osjećanja prema žrtvama fašizma u Ukraini i tu kod tebe gdje živiš, kao što ga očito nemaš, tvoja priča bi imala potpuno drugačiju retoriku.Svrbi te gadan osjećaj, jer dobro znaš zašto su Rusi u Ukraini.Rusi su u Ukraini zbog toga da spase svoj narod od Fašista u Ukraini.Uništavanjem fašista u Ukraini posao nije završen, jer je pokazano i dokazano gdje ih još podosta ima i gdje su već ponovo učinili zlodjela.Misliš li da se to može oprostiti i zaboraviti?E to tebe svrbi, zato pričaš o prelivanju Ukrainske krize.I to si otišao da se ispričaš sa tvojim prijateljima Bugarima o prelivanju. Samo znaj gdje je bilo dolivanja biće i prelivanja i što će te još više svrbjeti je činjenica da ti ama baš ništa nećeš moći ni doliti ni preliti, već ćeš samo gledati…….