Gruevski pristao da svedoči, ali bez prisustva novinara

Makedonski premijer Nikola Gruevski odbio je danas da svedoci pred Anketnim odborom za slučaj „Prisluškivanja“, dok novinari ne napuste salu, javila je TV Telma.

„Dok smo se dogovarali, VMRO DPMNE me je obavestila da Gruevski neće ući u salu dok novinari ne izađu. Od ovog trenutka proglašavam sednicu Anketnog odbora zatvorenom za javnost i ostavljam javnosti da sama proceni razloge za to“, rekao je predsednik tog odbora Petre Šilegov, posle čega su novinari napustili salu.

Pre ulaska na svedočenje Gruevski je, na pitanje novinara zbog čega traži da sednica bude zatvorena, rekao da se radi o poverljivim informacijama i da je bolje da sednica bude zatvorena kako se ne bi narušila atmosfera.

Premijer je ponovo optužio opoziciju za opstrukciju.

Saslušavanje svedoka i eksperata koji treba da se izjasne o aferi „Prisluškivanje“ će trajati do 22. januara, a svaki član Odbora će imati pravo da im postavi tri pitanja u trajanju od pet minuta.

Svedoci će imati pravo na isto toliko vremena za odgovor. Na kraju će ispitivač imati pravo na završni govor u trajanju od dva minuta.

Predviđeno je da izveštaj Anketnog odbora bude završen do kraja januara umesto novembra zbog probijanja dogovora koji je o prevazilaženju makedonske političke krize postignut jesenas u Pržinu.

Prema tom dogovoru vanredni parlamentarni izbori u Makedoniji zakazani su za april naredne godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

makedonijaNikola Gruevski
Komentari (0)
Dodaj komentar