Planirani teroristički napadi širom Crne Gore?

U Crnoj Gori je prethodne noći locirana i uhapšena grupa od najmanje 15 osoba, koja je planirala da u toku današnjih parlamentarnih izbora širom Crne Gore izvede terorističke akcije, izazazove oružane sukobe, pa čak i likvidacije, javila je crnogorska televizija PinkM.

Grupa je na osnovu dogovora sa pojedincima iz jedne političke grupacije planirala te terorističke akcije, ukazuje PinkM ne navodići druge detalje.

Prema nezvaničnim informacijama te televizije, na čelu grupe, koja je sa sobom u Crnu Goru unela i veliku količinu oružja i eksploziva, nalazi se bivši smenjeni šef Žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić, preneo je sajt Pinka.

Dikić, koji je tražio da ga oslovljavaju sa „Mali Legija“, smenjen je pošto je od Žandarmerije napravio kriminalnu organizaciju, koja se bavila trgovinom kokaina, plaćenim ubistvima, iznudom, reketom i ostalim kriminalnim delima, navodi Pink.

Mediji su pisali da je bio u Podgorici tokom prošlogodišnjih demonstracija.

Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović je izjavio, u četvrtak 13. oktobra, povodom održavanja izbora, nakon kolegijuma sa čelnicima policije u kampu na Zlatici, da prema operativnim saznanjima postoji mogućnost izazivanja nereda i eventualne eskalacije nemira.

Stojanović je, kako prenose podgorički mediji, saopštio da su službenici Uprave policije spremni da odgovore svim bezbednosnim izazovima.

„Policijski službenici će stoga odlučno, profesionalno i zakonito delovati u cilju sprečavanja pokušaja činjenja ili vršenja bilo kakvog delikta. Službenici policije će, u komunikaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima za prekršaje, blagovremeno delovati kako bi svako lice koje eventualno bude izazvalo incidente ili na bilo koji način bude kršilo zakon u vreme pre, tokom trajanja i nakon izbora, bilo efikasno procesuirano za učinjeni delikt“, istakao je Stojanović.

On je naglasio da je na kolegijumu, kojem su prisustvovali načelnici centara i odeljenja bezbednosti, rukovodioci regionalnih centara granične policije i komandanti SAJ-a i PJP, sačinjen plan za održavanje stabilnog ambijenta za nesmetano odvijanje izbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna gorateroristički napadi
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Tihomir

    Aha teroristička grupa iz Srbije i ti pred izbore. Tako je i Mektić iskontuisao grupu provokatora iz Srbije u Prnjavuru i to na dan pred izbore u RS. Kuhinja radi nema šta.