Hašim Tači: Kosovo želi poštene odnose s Rusijom

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da očekuje „poštene i konstruktivne“ odnose s Rusijom, bez obzira na činjenicu da Moskva ne priznaje kosovsku nezavisnost.

Tači je u intervju za tursku agenciju Anadolija ocenio da trenutne bliske veze Moskve i Beograda ne moraju da budu prepreka za bolje rusko-kosovske odnose.

„Kosovo nije neprijatelj Rusije“, dodao je on.

Tači je rekao da Kosovo može da ima dimaničnu ulogu na putu mira i stabilnosti, kao i da bi promena stava Rusije prema Kosovu dalo pozitivan doprinos regionu.

Dodao je da je došlo vreme da Moskva i Priština uspostave direktne odnose.

„Sve predrasude moraju nestati. Kosovo u istoriji nikada nije naudilo Rusiji. Pa tako Kosovo nije zaslužilo nefer odnos i kažnjavanje“, rekao je Tači.

Tači je rekao da je Kosovo deo medjunarodne koalicije za borbu protiv terorizma i da ostaje posvećeno borbi protiv terorističkih organizacija.

Kosovski predsednik se u petak tokom posete Turskoj sastao s predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radovic

    Kosovo hoće fer odnose sa Rusijom,reče i osta živ.Kosovo je deo Srbije i nema ono šta da traži odnose sa bilo kime,a posebno sa Rusijom.Sve moguće fer odnose Albanci na Kosovu su pogazili i ova izjava nije ništa drugo osim žestoka provokacija i za Srbiju i za Rusiju.Albanija je napravljena takođe na Srpskoj zemlji(1912)To je uradila Austrougarska.Drugu Albansku državu ponovno su napravili Nijemci(Austrija i Njemačka)na Srpskoj teritoriji,iskorištivši povoljne prilike i slabost Rusije.Prema tome tu tvoju finoću možeš prodati Vučiću, Tadiću,Čedi Jovanoviću,ali Istinskim Srpskim prijateljima,nigdje i nikad.Sad kad se odnos snaga mijenja spominje se fer plej i to jednoj Rusiji.Previše ste zla napravili Srbima (Slovenima) sa vašim prijateljima,dabi se moglo pričati o fer pleju.Kosovo je oteto,a Srbi otjerani i protjerani.Ako bude imalo fer pleja tu cijenu će platiti isključivo Nijemci,kao glavni organizatori razvaljivanja Jugoslavije,pa onda Srbije.Vi ste tu potpuno nebitni.Što prije to shvatite,lakše će vam biti.Samoo neće više moći fer plej.