HCK:Podeljeno 287 tona hrane, prikupljeno 38,5 mil. kuna

ZAGREB – Tokom proteklih sedam dana za područje pogođeno zemjotresom u centralnoj Hrvatskoj podeljeno je 287 tona hrane, više od 200.000 litara vode, više od 60.000 toplih obroka, a putem donacija prikupljeno je 38,5 miliona kuna.

Crveni krst Hrvatske saopštio je da je podeljeno više više od hiljadu paketa dečje hrane i opreme, 52 paketa hrane za životinje, 623 grejalice i 76 agregata uz svu ostalu humanitarnu pomoć.

„Trenutno je najveća potreba za agregatima, grejalicama, produžnim kablovima, ceradama, najlonom i upaljača“, navodi se u saopštenju.

Iz Crvenog krsta su ponovo negirali informacije koje se šire na društvenim mrežama i koje, kako kažu, prave direktnu štetu stradalom stanovništvu.

„Za ostvarivanje prava na humanitarnu pomoć od građana se ne traže dokumenti, ekipe Crvenog krsta redovno obilaze i udaljena sela, a pomoć se pruža svima kojima je potrebna“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je za stanovnike pogođenih područja osigurana psihosocijalna podrška, koju je do sada koristilo više od 2.900 građana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar