HDZ za sankcije članova koji kritikuju na društveni mrežama

ZAGREB – Vladajuća hrvatska stranka Hrvatska demokratska stranka (HDZ) odlučila je da se sankcionišu svi članovi stranke koji na društvenim mrežama šire mržnju, prete ili samo kritikuju politiku lidera HDZ-a i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Kako prenosi zagrebački „Večernji list“, šefa i vođstvo HDZ-a posebno su zabrinuli takozvani „Vatsap, Viber i Fejsbuk pokreti otpora“ u kojima se piše protiv odluka Plenkovića i vođstva stranke na, kako se navodi, posebno grub način koji zadire u domen mržnje i pretnji.

Premijer Andrej Plenković je na sednici Predsedništva HDZ-a otvorio raspravu o kritikama vođstva stranke, posebno se fokusirajući na društvene grupe.

Kako se navodi, najbrojnija je jedna Vatsap grupa nazvana „Uskoci i hajduci“ i da je čine ljudi skloni „narodnjaštvu, konzervativizmu i hrišćanskoj demokratiji“.

Ta je grupa osnovana 2016. i ima 235 članova iz cele Hrvatske, u kojoj, ističe hrvatski dnevnik, možda pet odsto članova grupe spada u Plenkovićeve poklonike, a ostalo su njegovi veliki kritičari.

Navodi se i da je predsednik stranke od pojedinih šefova županijskih organizacija tražio da autore poruka u kojima se posebno kritikujuju njegove odluke i vrh stranke izbace iz HDZ-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar