HR: Keleminec opet traži zabranu „četničkog derneka“ u Srbu

ZAGREB – Predsednik proustaške Autohtone – Hrvatske stranka prava (A-HSP) Dražen Keleminec pozvao je danas hrvatske vlasti da zabrane okupljanje u Srbu koje svake godine organizuju Srpsko narodno veće (SNV), Savez antifašističkih boraca i opština Gračac povodom dana ustanka u Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata.

Hina prenosi da je Keleminec to kazao na protestu u Zagrebu na kojem se uz 15-ak članova njegove stranke, prema navodima hrvatske agencije, okupio tek poneki građanin, a članovi stranke imali su razvijen transparent sa natpisom „Krvavi Srb“.

„Deset godina borimo se protiv laži da ne postane istina, deset godina odlazimo u Srb i ove godine ponovno ćemo otići“, rekao je Keleminec.

Hina navodi da je Keleminec okupljanje u Srbu povodom dana ustanka 27. jula nazvao „četničkim dernekom“.

„Zar moramo da doživljavamo da oni koji su bili agresori i koji su ubijali, da oni vladaju danas u Hrvatskoj i diktiraju progon hrvatskih vetarana“, upitao je Keleminec.

On je za dosadašnjeg predsednika SNV Milorada Pupovca izneo tvrdnju da „drži vlast hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću kao što će sutra (opozicionoj) Socijaldemokratskoj partiji (SDP) Hrvatske“.

Hina navodi da se u bivšoj SFRJ 27. jul zvanično slavio kao Dan ustanka naroda Hrvatske, a nakon osamostaljenja Hrvatske taj praznik je ukinut i hrvatski državni praznik je Dan antifašističke borbe, koji se slavi 22. juna u spomen na osnivanje Prvog sisačkog partizanskog odreda i početak organizovane antifašističke borbe u Hrvatskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar