Hrvatska policija suzavcem po izbeglicama

Hrvatska policija danas je primenila silu prema izbeglicama i, u kampu Opatovac, upotrebila suzavac, javlja regionalna televizija N1.

Tokom sukoba povređeno je nekoliko ljudi, a dvoje dece je poprskano suzavcem i nalaze se u ambulanti hrvatskog Crvenog krsta, podaci su inicijative „Dobrodošli“ čiji volonteri prikupljaju na terenu u Opatovcu.

Inicijativa je, kako se navodi apelovala na hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova da što jasnije i pravovremeno deli informacije potrebne izbeglicama.

„Nedostatak informacija, uz nakupljeni stres i traumu ljudi koji već nedeljama pokušavaju da stignu do željenih odredišta u Evropi dovode do protesta izbeglica i stvaranja užarene atmosfere, pa Inicijativa smatra da treba učiniti sve što je moguće kako bi se sukobi i primena sile predupredili“, prenosi N1. Volonteri takođe apeluju i da se otvore novi prihvatni centri.

Potpredsednik hrvatske vlade i ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić boravio je danas u prihvatnom centru u Opatovcu odakle je poziv za zajedničko evropsko rešenje krize povezane sa izbeglicama, kojih je u proteklih nedelju dana u Hrvatsku ušlo oko 44.000.

Najveći priliv izbeglica i dalje se očekuje na području Tovarnika i Iloka, a u privremenom prihvatnom centru Opatovcu nalazi se oko 2.900 migranata koji se organizovano prevoze do graničnih prelaza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hrvatskamigranti
Komentari (0)
Dodaj komentar