Hrvatska predsednica: S Vučićem ću se čuti posle izbora u Hrvatskoj

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da će posle izbora u Hrvatskoj razgovarati s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o inicijativi dela ratnih veterana koji s njim žele da se sastanu.

„Verujem da ćemo nakon izbora i s novom hrvatskom Vladom, koja god to bila, naći načina da sednemo i s Vučićem i sa srpskom vladom, da pritom učestvuju i branitelji i udruženja civilnih žrtava, svi oni koji još traže svoje nestale, i da nadjemo načine za rešavanje bolnih pitanja koja su pre svega humanitarne prirode, naravno i pitanja potencijalnih optužnica“, rekla je Grabar-Kitarović za Hrvatsku televiziju.

Predsednica je rekla da podržava predlog dela udruženja ratnih veterana da se smiri retorika izmedju Srbije i Hrvatske i da se sastanu s Vučićem, ali i ocenila da predizborne kampanje nisu dobro razdoblje za rešavanje otvorenih pitanja, jer „antagoniziraju strane“.

Zbog toga će, kako je rekla, sačekati da prodju izbori i nakon toga će razgovarati s premijerom Srbije.

Ona je pozvala hrvatske političare da se u kampanji „okanu populizma, teških izjava koje u budućnosti mogu ostaviti teške posledice“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radovan

    Mislim da su Hrvati ne samo preterali već je vreme dá ih potpuno ignorišemo. Evropska unija ćuti ili su zbunjeni ili je to ogovor na Ruski uticaj. Srbija třeba dá gleda svoje interese i dá rádi. Bolesni umovi će se sami utopiti. Njihov kompleks je trajan neizlečiv. To je svima jasno. Neka slávě svoje, Evropa neka to posmatra. To nije samo izborna kampanja to je realno stanje stvari. Milanović se izgubio hoće vlast Ali mu Srbi smetaju!