Hrvatski mediji: Niče najveći ICT park u Evropi, biće u Srbiji

ZAGREB – Hrvatski poslovni dnevnik prenosi vest o tome da će Kinezi graditi u Borči industrijski park navodeći da će to biti najveći kineski industrijski park u Evropi, da će biti u Srbiji te da će obezbediti deset hiljada radnih mesta.

Prethodno je danas srpski ministar finansija Siniša Mali potpisao sa kineskom kompanijom CRBC u Pekingu sporazum o izgradnji Industrijskog parka prijateljstva u Borči, a Poslovni dnevnik je, prenoseći Tanjugov izveštaj o tom događaju, naveo da će novi industrijski park Srbiji doneti investiciju vrednu dve milijarde evra.

Poslovni dnevnik takođe navodi da je Mali nakon potpisivanja sporazuma, rekao da je to još jedan veliki ugovor za Srbiju.

„U idućih par godina nići će ogroman industrijski park na 320 hektara. Park koji treba da privuče više od hiljadu kineskih kompanija. To će, kada smo računali sa CRBC, kompanijom koja će investirati u park, otvoriti skoro 10.000 novih radnih mesta. Biće to najveći kineski industrijski park u Evropi. Biće upravo u Srbiji, Beogradu, kako bi sve kompanije koje dolaze iz Kine u Evropu privukli da dođu kod nas“, rekao je Mali za Tanjug, a preneo Poslovni dnevnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar