Husović:Ne možemo biti deo nove vlade, već žestoka opozicija

PODGORICA – Glavni odbor Bošnjačke stranke u Crnoj Gori danas je jednoglasno odlučio da ne prihvata poziv mandatara Zdravka Krivokapića o ulasku u novu vladu, a njen predsednik Rafet Husović rekao je da ta stranka treba da uradi sve što može da novoj vlasti oteža da preuzme poluge moći.

Na sednici Glavnog odbora BS-a u Rožajama, on je svoj stav obrazložio time da je ta koalicija u kojoj je Demokratski front najjača i najdominantnija politička snaga, ideološki i programski sušta suprotnost ideologiji i programu Bošnjačke stranke, prenosi CdM.

Husović je ukazao da većinu u novoj trojnoj vladajućoj koaliciji čine stranke koje su bile protiv samostalnosti Crne Gore, članstva u NATO-u i većeg učešća Bošnjaka u javnom sektoru.

Prema njegovim rečima, većina nove skupštinske većine Bošnjake naziva lopovima, nepismenima, nesposobnima, da su sa kupljenim diplomama, neobrazovani, da su poturice.

Husović je rekao da su te stranke nacionalističke prosrpske čiji su prijatelji beogradski političari koji negiraju i Crnu Goru, i Bošnjake i islam, i sve za šta se BS kao stranka bori.

„Hoćemo li da uđemo u Vladu koju će nam sastaviti i osveštavati Amfilohije Radović? Jesmo li glasačima govorili da tu politiku i tu ideologiji treba da pošaljemo u penziju jednom za svagda? Jesmo. Pa treba li sada da budemo deo te politike? Ili ima neko ovde ko misli da ćemo mi njih okrenuti na našu politiku”, upitao je Husović.

On je istakao da Bošnjačka stranka ne sme da izda birače za sve ono što im je govorila tokom kampanje.

“Treba da uradimo sve što možemo da im otežamo da preuzmu poluge moći, da im budemo žestoka opozicija i da sve svoje kapacitete i stranačke i lične upregnemo u postizanje jednog cilja – da im vidimo leđa i da s našim partnerima preuzmemo vlast i nastavimo gde smo stali. Sve ostalo je kretanje unazad i za Bošnjake i za Crnu Goru“, rekao je Husović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar