I Glavaš i Hrg razočarani istupom Pupovca

ZAGREB – Branimir Glavaš, predsednik HDŠB, jedini poslanik te stranke u Hrvatskom saboru i osuđeni ratni zločinac, takođe nije zadovoljan današnjim obraćanjem predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorada Pupovca.

Glavaš, koji je u poslaničkom klubu sa Darinkom Kosorom, predsednikom HSLS i dvojicom poslanika Hrvatke demohrišćanske stranke, kaže da se Pupovac nije jasno izvinio za poređenje današnje Hrvatske sa ustaškom NDH.
„Nisam zadovoljan Pupovčevim istupom. Mi jesmo minoran koalicioni partner i od nas ništa ne zavisi, ali od Pupovca danas nismo dobili ni pojašnjenje njegovih poređenja moderne Hrvatske s NDH, niti izvinjenje za to“, rekao je Glavaš, a preneo zagrebački Večernji list.

On konstatuje da je Pupovac pokušao da kaže da nije ni napravio, kako je naveo, sporno poređenje.

„Ali, ja sam jako dobro čuo njegovu izjavu prvi put i nije stavio znak nejednakosti između Hrvatske i NDH. A da ne govorim o tvrdnji da je Hrvatska faktor nestabilnosti u susedstvu… Očekujem neki koalicioni sastanak uskoro“, rekao je Glavaš.

On nije isključio i sazivanje Glavnog odbora stranke za nedelju na kome bi, kaže, odlučili kako dalje.

Dodao je da se o svemu mora konsultovati sa strankama poslaničkog kluba – GSLS I HDS.

Predsednik HSLS-a Darinko Kosor već je rekao da nije zadovoljan Pupovčevom izjavom, dok je Branko Hrg iz HDS-a, takođe, poručiio da bi bilo puno bolje da je Pupovac jasno i glasno rekao stoji li iza svojih izjava.

„Glupo je, a kad to izjavi iskusan političar, onda i neodgovorno, upoređivati modernu Hrvatsku s NDH. Još je luđe govoriti o Hrvatskoj kao faktoru nestabilnosti u regiji, pogotovo danas kad imamo potpredsednicu Evropske komisije za demokratiju, sve smo osim faktor nestabilnosti“, rekao je Hrg.

On misli da se, kako kaže, Pupovac zaleteo, što se tako iskusnom političaru koji prima platu od države ne bi smelo dogoditi.

„Očito je i sam shvatio grešku, pa je danas, na sebi svojstven filozofski način, promenio izjavu“, kaže Hrg.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar