IDS osudio „ustaško divljanje u centru Zagreba“

Predsednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u saopštenju za javnost najoštrije je osudio „ustaško divljanje u centru Zagreba“ koje se, kako je naveo, „dogodilo u ponedeljak uveče na dan proglašenja zločinačke države NDH, a o kojem mediji izveštavaju tek danas“.

Dodao je da na društvenim mrežama kruži degutantna fotografija grupe od tridesetak osoba kako na Trgu bana Jelačića pozdravljaju fašističkim pozdravom, a u rukama drže dva velika transparenta na kojima se vijori ustaško „U“ a vidljivi su i natpisi koji nesumnjivo podstiču netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima drugih naroda, prenosi Hina.

„S dubokim razočarenjem, po ko zna koji put, postavljam isto pitanje: zašto ćutite!? Šta treba da se dogodi da neko stane na kraj ovom uvredljivom primtivizmu?“, upitao se Miletić u saopštenju za javnost i uputio otvoreni poziv premijeru i predsednici Hrvatske, ali i svim političkim akterima da odmah osude takvo ponašanje i učine sve da oni koji su u tome učestvovali budu kažnjeni.

„Nemojte da tolerišete demonstraciju opasnog šovinizma. Samo žestokom osudom i konkretnom akcijom možemo zaustaviti ovu sramotu“, poručio je Miletić dodavši kako svetski mediji prenose sve o toj morbidnoj strani hrvatske političke svakodnevice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

IDSustaško divljanjezagreb
Komentari (0)
Dodaj komentar