Igre prestola za čelnika Uprave policije CG

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog front, dela vladajuće koalicije, Milan Knežević ponovo je danas negodovao zbog imenovanja Zorana Brđanina za vršioca dužnosti pomoćnika direktora crnogorske Uprave policije.

“Možda sam ja sisao veslo ali nisam progutao čun. Kako je vlada juče birala direktora Uprave policije, a izabrala v.d. pomoćnika direktora? Tako što žele da pobegnu od izjašnjavanja u Skupštini jer znaju da nema pozitivnog mišljenja”, napisao je Knežević na Tviteru.

Ministar policije Sergej Sekulović je, uz podršku premijera Zdravka Krivokapića predložio Brđanina za direktora Uprave policije.

Međutim, nakon što je Demokratski fronta više puta upozorio da neće podržati taj predlog, Brđanin je sinoć najpre imenovan za vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije.

Predlog da Brđanin bude direktor Uprave policije podržao je uče i potpredsednik vlade Dritan Abazović, a na pitanje kako komentariše protivljenje Demokratskog fronta tom predlogu, rekao je da je taj savez „uvek protiv onog što nije po njihovoj volji“.

Vlada sada treba da predloži Skupštini da on bude imenovan za šefa policije, ali mišljene skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu nije obavezujuće.

Inače, predlog ministra Sekulovića da Brđanin bude novi direktor Uprave policije, izazvao je različite reakcije u vladajućoj većini, a iz Demokratskog fronta su više puta saopštili da neće podržati izbor Brđanina za tu funkciju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar