IN4S: Roćen i Sisojev o „kapitulaciji“ protivnika nezavisnosti

PODGORICA – Crnogorski portal IN4S objavio je danas nove transkripte razgovora bišeg crnogorskog funkcionera i ambasadora Milana Roćena, ovaj put sa novinarom i dopisnikom sa Balkana moskovskog Komersanta Genadijem Sisojevim, koji svedoče da je Sisojev, prema sopstvenim rečima, „slavio“ „kapitulaciju“ političkih partija u Crnoj Gori koje su se protivile samostalnosti Crne Gore, a pristale su na dijalog sa vlašću u predreferendumskom periodu.

U tom razgovoru Sisojev takođe članove Veća srpskih opština u Crnoj Gori naziva „idiotima“, pa nastavlja u stilu:

„Da, da, to odmah, to su ovi idioti, iz nekih veća srpskih opština, skupština, ne znam, neki… prosuli paljbu po njemu. Ali, otprilike, rekli su da ovaj nas vodi, isto kako su 1993. završili Češka i Slovačka“.

Roćen potom konstatuje da je „odlično“ što je to tako, s čim se i Sisojev slaže, i dodaje:

„Jesu idioti, ali prave stvari su rekli“.

Genadij Sisojev je, kako prenosi portal IN4S, bio upisan u birački spisak Crne Gore, te je glasao na referendumu 2006. godine u podgoričkom naselju Tološi.

A pod „kapitulacijom“ stranaka koje su se protivile osamostavljivanju Crne Gore, Sisojev smatra pristanak tih antivladinih partija na referendumske uslove u predreferendumskoj kampanji i dijalog političkih partija „koji ne podrazumeva bojkot referenduma o nezavisnosti Crne Gore“.

Na pitanje ambasadora SCG u Moskvi, Milana Roćena, u neformalnom tonu, „šta ima novo“, Sisojev odgovara „nema ništa, pakujemo, recimo, slavimo kapitulaciju ovih stranaka i tako. Svi su izjavili, hoćemo dijalog, osim SNS“.

SNS je tadašnja Srpska narodna stranka Andrije Mandića, današnjeg lidera Nove srpske demokratije, članice Demokratskog fronta.

U jednom delu razgovora Sisojev podseća Roćena na činjenicu da je zvanična Crna Gora lobirala za izbor Miroslava Lajčaka za glavnog pregovarača u ime EU uoči referenduma o nezavisnosti Crne Gore, kako bi, čitava priča oko osamostaljenja Crne Gore išla tokom nekadašnje Čehoslovačke (mirno razdruživanje Češke i Slovačke 1993. godine).

Roćen mu odgovara „zamisli kad je to bilo…sećam se kad su tražili ko je taj, ko zna“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar