Injac: CG ostaje kredibilan saveznik SAD i NATO

PODGORICA – Ministarka odbrane u novoj crnogorskoj vladi Olivera Injac poručila je da Crna Gora ostaje kredibilan saveznik SAD i NATO.

Injac se danas sastala sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke, a sastanku je prisustvovao i izaslanik odbrane SAD, potpukovnik Robert Peri, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Navodi se da je Injac naglasila kvalitetnu i veoma sadržajnu bilateralnu odbrambenu saradnju Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, uz uverenje da će Crna Gora nastaviti da bude pouzdan i kredibilan saveznik Sjedinjenim Državama u okviru doprinosa regionalnoj i međunarodnoj stabilnosti.

Zahvalila je, dodae se, na konstantnoj i sveobuhvatnoj podršci koju SAD pružaju Crnoj Gori u okviru reformskih procesa, kao i jačanja nacionalnih odbrambenih kapaciteta.

Kazala je da očekuje da će u okviru njenog mandata odbrambena saradnja Crne Gore i SAD nastaviti da se produbljuje u okviru bilateralnih projekata, sa posebnim akcentom na modernizaciju crnogorskog odbrambenog sistema.

Injac je, navodi se, istakla privrženost Crne Gore naporima Alijanse u domenu projektovanja međunarodne stabilnosti, kao i daljem utemeljenju regionalne bezbednosti.

Ambasadorka Rajzing Rajnke je istakla značaj tekućih bilateralnih projekata koji imaju za cilj jačanje odbrambenih kapaciteta Crne Gore, pohvalila značajan angažman crnogorske vojske u okviru međunarodnih misija i naglasila da će SAD nastaviti da podržavaju sveobuhvatne napore Crne Gore u oblastima modernizacije oružanih snaga, kao i da budu pouzdan saveznik u okviru Alijanse.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar