Injac: Đukanović da doprinese miru i bezbenosti

PODGORICA – Ministarka odbrane Crne Gore Olivera Injac pozvala je danas predsednika Mila Đukanovića da doprinese da mir i bezbednost Crne Gore budu prioritetna vrednost svih, bez izuzetka.

Injac je ocenila da je jučerašnja izjava Đukanovića o ustoličenju mitropolita Joanikija direktna nedoslednost u odnosu na zajedničko saopštenje sa sednice Saveta za odbranu i bezbednost, kojoj je i ona prisustvovala, a u kojem su svi društveno-politički akteri pozvani na mir, suzdržanost, toleranciju i razumevanje, kao i poštovanje ljudskih prava i verskih sloboda, Ustava i zakona Crne Gore, prenosi RTCG.

Injac smatra da najava Đukanovića da je spreman da se pridruži protestima, ako se ne odustane od ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, nedvosmisleno dovodi u sumnju njegovo zalaganje za implementaciju zaključaka Saveta za odbranu i bezbednost, jer se ne može razumeti kao težnja za smirivanje tenzija.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ocenio je juče da je ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju dat, kako je naveo, neprimereno veliki značaj i izrazio nadu da će njegov apel da ustoličenje bude održano van Cetinja „čuti i uvažiti oni koji treba da ga uvaže“.

Đukanović je rekao i da će, ako ustoličenje Joanikija ipak bude na Cetinju, 5. septembra biti u prestonici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar