Invalidi Domovinskog rata ne prihvataju poziv srpskih veterana…

Invalidi Domovinskog rata ne prihvataju nikakve razgovore sa srpskim ratnim veteranima sve dok Srbija ne prizna da je izvela agresiju na Hrvatsku i ne pokloni se žrtvama, te dok se ne pronađu nestali, izjavio je predsednik Hvidre Josip Đakić, prenela je Hina.

Upitan za komentar inicijative iz Srbije za sastanak njihovih veterana i branitelja iz Hrvatske, te izjave predsednika Udruženja specijalne policije Josipa Klema da će se takav sastanak sigurno u budućnosti održati, Đakić odgovara kako Klem ne govori u ime invalida Domovinskog rata.

„Ne znam s kim je Klem to dogovarao, ne znam koga on zastupa i u čije ime govori. U ime 37.000 invalida Domovinskog rata koje ja zastupam, to sigurno ne stoji“, rekao je Đakić.

Smatra da je politika Srbije i srpskih veterana i danas jednaka onoj iz vremena kada su izveli agresiju na Hrvatsku.

„Ti veterani bili su sastavni dio vlasti Srbije vlasti u vremenu paravojnih formacija i agresije na Hrvatsku, zajedno sa sadašnjim predednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem. Jednako su četnici i jedni i drugi“, tvrdi Đakić i najavio da će se to udruženje o predlogu iz Srbije izjasniti u petak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Invalidi Domovinskog rataratni veteranisrpski veterani
Komentari (0)
Dodaj komentar