Izetbegović: Narod BiH izložen blefovima Dodika

SARAJEVO – Lider bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da srpski član Predsedništva BiH i lider Stranke nezavisnih socijaldemorata (SNSD) Milorad Dodik „stalno ponavlja pretnje i uvrede“ i da „isprobava nerve“, kao i da narod BiH stalno izlaže svojim „kockarskim blefovima“.

Izetbegović je za TV N1 BiH rekao da je na pregovorima o formiranju vlasti na državnom nivou u BiH, u prisustvu bivšeg šefa delegacije EU u BiH Larsa Gunara Vigemarka, Dodik u jednom momentu pred svima navodno rekao Bošnjaci ne mogu ništa, da nisu dovoljno snažni.

„Ja sam rekao: „Kako ne možemo? Seti se „94. Armija RBiH nije izgubila nijednu bitku cele godine. Mi smo takav narod kojeg može bilo kakva sila da napadne, nemoj se igrati s takvim narodom“, rekao je Izetbegović na N1 BiH.

On je dodao i da mu je žao „što se narod izlaže kockarskim blefovima Milorada Dodika“.

„Mi smo davno mogli imati standard koji je 20, 30 odsto veći, daleko manji odlazak ljudi, jednu sigurnost, jednu relaksaciju odnosa da nije ovakve politike. On se kuraži da krene u nešto i da bude zapamćen kao neko ko je završio poslove za Srbe u BiH“, dodao je Izetbegović.

Istakao je da ne želi bošnjačku državu koja je nuđena u Ženevi.

„Nema govora o tome, može biti samo reintegracija, ne dezintegracija, Bosne i Hercegovine kao države može biti samo više“, smatra lider SDA.

Izetbegović je ocenio da su krize poput ove trenutne u BiH dobra stvar kako bi se „odmerili živci“.

„Ponekad su krize neophodna stvar tako da se svi uvere gđe su im granice, šta se to smeju usuditi da urade. Momenat je da se povuče crta, pa da vidimo dokle je spreman ko da ide. Mi samo branimo ustavno-pravni sistem, vladavinu zakona. Spremni smo da idemo do kraja – politički, diplomatski, vojno braniti BiH“, istakao je Izetbegović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    BiH CIRKUS NIJE OD JUČE, SRBIJA TRPI OD BIVŠIH I SADAŠNJIH , JER SU „OKUPIRALI“ U VREME TITA SRBIJU! # SKINIMO IH SA VLASTI U SRBIJI JER SU ŠTETOČINE ZA SRBIJU , GRAMZIVI I VLASTOLJUBIVI, VAŠKE I BUVE OD KOJIH SE TREBA OTERASITI ,…Dodik je PROZRET ,FUJ,FUJ, OD TITA JE PUN BEOGRAD „KRAJIŠNIKA“ (okupatora Srbije) ! #“TITOVČIĆI“ SE ZABAVLJAJU , U SRBIJI SU OTROV , … „POMOZI BOŽE SRBIJI“ ################################# NIJE REPUBLIKA SRPSKA (BOSNA I HERCEGOVINA) , ŠTO JE NEKAD BILA -KOD TITA,NITI POSLE NJEGA …### POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !