Jeziva ideja iz Hrvatske: „Za dom spremni“ je povik protiv srpskog fašizma

Nekadašnji potpredsednik hrvatske vlade i HDZ Andrija Hebrang založio se za rehabilitaciju ustaškog pozdrava: „Za dom spremni“.
Osvrnuvši se na izjavu predsednice Kolinda Grabar Kitarović da je pogrešila kada je izjavila da je pozdrav: „Za dom spremni“ stari hrvatski pozdrav, Hebrang kaže da je ona to učinila da i dobila drugi predsednički mandat.

„Pozdrav ’Za dom spremni‘ doživeo je drugačiju sudbinu. Taj je pozdrav u srpsko-crnogorskoj agresiji postao antifašistički! Naime, ta je agresija imala sva obeležja fašizma, uključujući strategiju ubijanja civila kao primarni cilj. Na taj fašizam ustala je hrvatska mladost koja je pozdravljala s pozdravom: ’Za dom spremni‘“, rekao je Hebrang za hrvatski portal „Dnevno“.

On je rekao da istorija ne počinje i ne završava se u Drugom svetskom ratu i dodaje da je Hrvatsku stvorena i odbranjena od srpsko-crnogorske fašističke agresije, kao i da bi taj period trebalo da se vrednuje u istoriji.

„To razdoblje treba poštovati i objektivno vrednovati. Vreme je za lustraciju hrvatske istorije, za sve pa i za pozdrav: ’Za dom spremni‘“, rekao je Hebrang.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hrvatska
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • branislav

    sto vise budu izmisljali spektakla,,vise ce ga i imati,,a to je pocetak kraja jedne #““drzave“““..smesi se madjarska baranja,,slavonija, medjimurje i prekomurje,,talijanska istra i dalmacija..za to srbi nemogu biti krivi,,a po njima su krivi sto su oni nesposobni da naprave reviziju vlastite istorije i odvoje zito od kukolja.hvala im,,jel pre ce propasti,,ako budu isli tom brzinom,,kojom sada idu..

  • Max

    Kad Bog hoće nekog da kazni, on mu najpre uzme pamet!……Pavelićeve ustaše su bili najmonstruoznija i najužasnija koljačka falanga u istoriji sveta!Sva ta zverstva koja su činjena u NDH ljudski um nije zabeležio…Engleski publicista Bertrand Rasel, napisao je knjigu “Jasenovački zločini”, u kojoj je rekao da su se u njemu dešavali “najsvirepiji zločini koje ikada čovečanstvo zabeležilo”…Izveštaj nemačkog oficira Glez Von Horstenaua 14. juna 1941. godine: “Na životinjski način oni su ubijali čak i nerođenu decu,pa ih onda vešali na zidove s natpisom – Srpsko meso – jedan dinar kilogram…Otimali su decu od srpskih majki, hvatali ih za noge i razbijali njihove glave o drveće i kamenje i posle ih bacili u jame….. Komandant logora je divlja životinja…”….NDH -Hrvatska je u jednom nadmašila naciste – bila je jedina država koja je imala posebne logore za decu – Sisak i Jastrebarsko, kroz koje je prošlo 33.000, a u njima skončalo blizu 20.000 dece do 14 godina starosti!!!…

  • Balkan

    Gospodine Hebrang vi ste covek za istoriju, jer ako se vec bavite istorijom bilo bi dobro da malo prekopate dublje mozda nadjete neke interesantne stvari za koje do sada niste znali ili ste ih gurali pod tepih. Ziveli .