Joksimović: Bitno je sedeti za stolom sa donosiocima odluka

SOFIJA – Međunarodni sekretar SNS Jadranka Joksimović istakla je da je veoma bitno što je Srbija imala prilike da danas, na Samitu šefova država i vlada Evropske narodne partije (EPP), čiji su naprednjaci pridruzeni član, iznese svoje stavove i viđenja, te prenela da je vladalo veliko interesovanje svih lidera za susretom sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

„Predsednik Vučić je na zatvorenom delu sastanka izneo pozicije Srbije vezano za regionalne odnose, naša očekivanja na evropskom putu, očekivanja za veće razumevanje legitimnih interesa Srbije u dijalogu Beograda i Prištine. Mislim da je ovo jedan važan dan koji prethodi sutrašnjem Samitu svih zemalja EU, nezavisno od partijske pripadnosti, sa predstavnicima Zapadnog Balkana“, rekla je ona novinarima posle sastanka EPP u Sofiji.

J.Joksimović: Spremni za pet poglavlja, otvaramo 2 ili 3

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izrazila je danas uverenje da će Srbija do kraja juna, a pripremila je pet pregovaračkih pozicija, sigurno otvoriti dva ili tri poglavlja u pregovorima sa EU.

„Radimo intenzivno na tome. To je ono što pokazuje stabilnost reformi i što građani očekuju da ćemo reformisati zemlju. Niko ne treba da potceni značaj imidža i kontakata u međunarodnim odnosima. Srbija to dugo na ovaj način nije imala“, rekla je Joksimović novinarima u Sofiji posle sastanka Evropske narodne partije (EPP)…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar