Kancelarija JS u Paraliji zatvorila vrata za ovu sezonu

  PARALIJA – Posle tri letnja meseca rada sinoć je u grčkom letovalištu Paralija zatvorena kancelarija Jedinstvene Srbije (JS), a zatvaranju je prisustvovalo oko pet hiljada naših građana koji trenutno letuju u ovom mestu, ali i Grka, žitelja Paralije…

Bili su prisutni i funkcioneri JS, te delegacija grada Kovačica u Bugarskoj, a sve njih pozdravio je lider JS Dragan Marković – Palma, navodeći da Srbija i Grčka i predsednici Aleksandar Vučić i Aleksis Cipras imaju odlične političke odnose, te podsetio da Grčka nije priznala nezavisnot Kosova.
  „Tražićemo da nam Grčka pomogne na putu u Evropsku uniju i u rešavanju kosovskog problema u pregovorima u Briselu, a JS ima apsolutno poverenje u Vučića i prvog potpredsednika Vlade Ivicu Dačića, da ništa neće uraditi na štetu Srbije“, rekao je Marković.
  Naveo je da je više od 30.000 Srba ovog leta posetilo kancelariju iz raznih razloga, a oko tri stotine je došlo „da gleda prenos utakmica, mečeve Novaka Đokovica, da pogledaju naš TV dnevnik i popiju neku dunjevaču“.
  Kancelarija je, kako je rekao, jednoj baki pomogla da nađe unuka, drugoj da dođe do dokumanata, koje su joj ukrali zajedno s parama, a onda joj dala i novac, pomogla je jednoj porodici sa dvoje dece kada im se pokvario automobila na putu, mnogima je pomogla u vezi sa zdravstvenim problemima.
  Juče je, dodao je Marković, „doveo“ u Paraliju oko 500 ljudi, među kojima su prosvetni radnici, lekari, penzioneri, poljoprivrednici, studenti, čistači ulica…
  „Volim Paraliju, u njoj letujem godinama, zato što u njoj letuju obični ljudi, a ja sam običan čvovek“, rekao je Marković i dodao da su mu prigovarali što je sa narodim igrao kolo u moru, zapitavši „kome to smetaju srpsko kolo i srpska tradicija?“.
  Na zatvaranju Kancelarije obratili su se i gradonačelnik Katarinija Savos Hionidis i predsednik Privredne komore Pirea Ilijas Hadžihristodulu, a nakon obraćanja razvilo se srpsko kolo, usledilo je i posluženja, a za to vreme ulica ispred Kancelarije je bila zatvorena za saobraćaj.

Marković je pomenuo i kritike koje je pretrpeo zbog pomoći koju je podelio sugrađanima u Jagodini, te je od prisutnih zatražio da podigne ruku svako od njih ko bi voleo da i čelnici u njihovim opštinama upriliče takvu akciju.

Nakon što su svi podigli ruke Marković je da će od te fotografije napraviti razglednicu i poslati je predsednicima opština u Srbiji.
„Ne osvrćem se na kojekakve prigovore, pomažem ljudima, narod me voli i to mi je važno“, rekao je Marković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar