Katolička televizija opevala hrvatske fudbalere poznatom ustaškom pesmom

Laudato televizija je televizija koja, kako sami kažu, promoviše hrišćanske vrednosti. Njihov je program ispunjen verskim sadržajem, a ništa manje tog sadržaja nema ni na njihovoj stranici na Fejsbuku.

Međutim, ono što su sinoć objavili je krajnje degutantno. Naime, slaveći pobedu Hrvatske nad Islandom, oni su malo izmenili reči ustaške pesme.

„Ante zove, Luka viče, mi smo spremni izborniče“, piše na slici koju je objavio Laudato na svojoj službenoj stranici.

Jasno, radi se o očitoj aluziji na ustašku pesmu „Evo zore, evo dana“, gde jedan stih kaže „Jure zove, Boban viče, za dom spremni Poglavniče“.

Jure i Boban iz pesme su ustaški zločinci i saveznici Adolfa Hitlera, Jure Francetića i Rafaela Bobana i krajnje je vulgarno da se hrvatski fudbaleri porede s njima, a Zlatka Dalića, tom logikom, s Poglavnikom.

Laudato Televizija je počela sa emitovanjem na Božić 2015. godine.

To je „porodična televizija s hrišćanskim vrednostima i verski televizijski kanal“, kako je predstavila direktorka Ksenija Abramović.

(Indeks)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hrvatskaustaški simboli
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Josip

    pozdravi susedi, kako ste, dali ste se naspavali poslije Brazila!? Ja i moje Ddrustvo smo bas navijali za vas protiv Brazila. Nekako je ljespe zvijeti ovdje kad vlada sloga i razumijevanje medju nama premda potjecemo o d jednog te istog naroda. Ustvari i nema nikakve razlike izmedju nas Hrvata i vas Srba. A to sto ovi pjevaju , pa boze dragi kao i kod vas, zasto se uvijek cudite nama´? rekoh maloprije..isti smo, jedan te isti narod samo sto et povijest nas je malo raselila. ljudi kad su sretni kad se vesele, kazu svasta, pjevaju svasta, urade svasta, zar nije tako..sve iz raspolozenja. Meni je lijepa melodje vase pjesme gjurisicu mlad majore, i pjevam a nekad i nekad je poslusam na you tube. pa zasto da ne, e sad bi netko ( tako vi u ovom slucaju) rekao…evo izdajnik hrvatske pjeva cetnicku pjesmu. gluposti. meni ej ta pjesma bas cool i volim ju slusati i nisam ni cetnik a ni izdajnik. volim i svoj i vas narod. pozdrav sujedi i lijep dan vam zelim iiii samo jedno vas molim kao i ove usijane glave ovjdje kod nas….smirimo te glupe strasti i pocnimo da zivimo kao ljudi. pozdrav

    • tigar

      Dobro je komšija,pusti Brazil nikome neće biti lako sa njima,nego mene boli Švajcarska,kakva je to krađa ,bila ,da imadosmo Đurišića a ne Jožu,svirao bi onaj Nemac ona dva penala nad Mitrovićem,a ne bi Šaćiri pokazivao Našeg Orla!No to je prošlo,ja ću navijati za moje komšije,ijako mi prete da će me stići njihova ruka i u Srbiji!Nema veze,moje pretke nisu ni morali juriti u Srbiji stigli su ih u Jasenovcu,koliko im je lepo bilo onako osakaćene bez očiju i smrskane lobanje,da su želeli da smrt dođe što pre,ali polako ne mrzim nego kažem,,Navijaću za komšije“.