Keleminec pred sedištem HDZ, želi raskid koalicije s Pupovcem

ZAGREB – U organizaciji ultradesničarske Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP) u Zagrebu danas je ispred sedišta vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) održan protest sa zahtevom za raspisivanje izbora po novom izbornom zakonu i raskid koalicije sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom (SDŠ) i njenim predsednikom Miloradom Pupovcem.

Hina prenosi da su demonstranti to zahtevali „u interesu hrvatskog naroda i države“.

Navodi se da je na skupu bilo dvadesetak demonstranata koji su nosili hrvatsku zastavu bez istorijskih regionalnih grbova i zastavu „Hrvatskih odbrambenih snaga“ (HOS).

Predsednik AHSP Dražen Keleminec na skupu je izneo tvrdnju da „Hrvatska ima vlast koja štiti ubice s Ovčare“ prozvavši poimence Đorđa Ćurčića, zamenika župana Vukovarsko-sremske županije.

Keleminec je „pozvao Milorada Pupovca i premijera Andreja Plenkovića da kažu gde je druga grobnica na Ovčari“, uz tvrdnju da „hrvatska vlast to zna, ali skriva“ i zatražio da se „hrvatski branitelji koji su tamo bačeni dostojno pokopaju, a ne da budu sakriveni i da se štite njihove ubice i zločinci“.

„Manjina vlada Hrvatskom na čelu sa predsednikom SDŠ Miloradom Pupovcem i predsednikom Glavne skupštine SDŠ Vojislavom Stanimirovićem. Oni koji vređaju Hrvatsku, njih njihov koalicioni partner HDZ nagrađuje“, izjavio Keleminec.

Navodi se da je Keleminec rekao da „svake nedelje imaju jedan protest“ i podsetio da su već protestovali pred Srpskim narodnim većem, danas su ispred HDZ, a najavio je da će protestovati i pred uredništvom portala index.hr, kao i ispred sedišta Socijaldemokratske partije (SDP) i Centrom za suočavanje sa prošlošću „Dokumenta“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    DON KIHOT