Kitarović nema nista protiv da se proizvod nazove po aferi

ZAGREB – Aktuelna predsednica Kolinda Grabar-Kitarović nema ništa protiv da „Podravka“ jedan svoj novi proizvod nazove „Čokolinda“, po aferi koju je u Hrvatskoj izazvala čokoladica iz srpskog Pionira.

Kako je javio hrvatski portal Danica, Grabar Kitarović, koja je kandidat za još jedan mandat na Pantovčaku, gostovala je u utorak u Hrvatskom domu u Križevcima, gde je govorila o svojim dosadašnjim postignućima i onome za šta će se zalagati ako dobije novi mandat.

Otkrila je da je Podravkinim menadžerima dala svoju saglasnost da proizvod nazovu upravo tako – Čokolinda.

“Rekla sam kolegama iz Podravke: ‘Dajem vam svoju saglasnost, odričem se bilo kakvih naknada, lepo izmislite novi proizvod, nazovite ga tako.’ Uverena sam da će se sigurno dobro prodavati, ne samo u području jugoistoka Evrope nego i u području Zaliva i drugih država. Nek nam država raste, a meni neka se smeju koliko hoće. Zabrinjavaju me, naravno, trendovi lošeg i ružnog jezika, jezika mržnje, ali mene ne može ništa pokolebati“, prenosi portal Index.

Portal podseća da je kovanica Čokolinda nastala nakon bure koja se podigla kada je predsednica 2016. godine dubroačkoj deci podelila novogodišnje pakete u kojima se našla i čokoladice firme Pionir iz Srbije.

Grabar-Kitarović se zbog srpske čokoladce u paketićima izvinila deci i hrvatskoj javnosti.

Ta situacija je, međutim, izazvala lavinu komentara u regionu, a o njoj su izvesti i strani mediji, pa je afera nazvana „Čokolinda“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar