Kitarović raspisuje izbore 1. avgusta?

Hrvatski sabor biće raspušten 15. jula, a odluka predsednice Kolinde Grabar Kitarović o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, i ako to bude učinila ranije, stupiće na snagu najverovatnije tek 1. avgusta.

Kako su saopštili iz njenog kabineta razlog tome je želja predsednice Grabar Kiatrović da se predizborna kampanja ne poklopi s obeležavanjem godišnjice Oluje i sinjskom Alkom, kao i godišnjim odmorima, preneli su hrvatski mediji.

U najuticajnijem opozicionom SDP-u prevladava, međutim, mišljenje da predsednica ide na ruku HDZ-u.

„Prvo je bez ikakvog pravog razloga odlučila da će izbori biti tek 11. septembra, čime je išla na ruku HDZ-u koji se nalazi u dubokoj krizi. Sad će im još i olakšati izborne pripreme, čekajući s raspisivanjem izbora dok ne izaberu predsednika. To zaista nema smisla“, rekao je neimenovani član SDP-ovog Predsedništva, piše riječki Novi list.

Sagvornik lista je, kako se navodi, svestan da je njegova stranka u ovom slučaju nemoćna jer je predsednica autonomna pri odlučivanju.

Kod svih dosadašnjih parlamentarnih izbora, rok za predaju kandidatskih lista uvek je počeo teći od dana nakon odluke o raspisivanju izbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hrvatskaizboriKolinda Grabar Kitarović
Komentari (0)
Dodaj komentar