Knežević od marta čeka procenu bezbednosti

PODGORICA – Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević saopštio je da od marta ne može da dobije procenu bezbednosti, koju je tražio od nadležnih državnih organa, prvenstveno ANB-a, što, kako ističe, smatra tendencioznim.

„Pritom, napadali su me rukometaši reprezentacije Crne Gore u avionu, pripadnici ‘kavačkog klana’ i nedavno biznismen Dejan Sekulić u Beogradu. Neshvatljivo je to što već četiri meseca ne mogu da dobijem procenu bezbednosti“, rekao je Knežević.

Doveden je, ističe, u situaciju da idući put mora da bira mnogo efikasnija sredstva odbrane.

„Želim da saopštim crnogorskoj javnosti da ću narednih dana zatražiti dozvolu za nošenje oružja od ministra unutrašnjih poslova i Uprave policije, jer ako država ne oseća potrebu da me zaštiti kao poslanika i predsednika Odbora za bezbednost, ja ću sam određivati granice“, rekao je Knežević za podgorički Dan.

Dodao je da otvorio mnoge teme i da je zato i zatražio procenu bezbednosti – od šverca cigareta, do načina na koji je Veljko Belivuk ušao u Crnu Goru, pa do povezanosti kriminalnih struktura u Crnoj Gori i Srbiji.

Napomenuo je da procenu bezbednosti ne mogu da dobiju ni poslanici DF Andrija Mandić i Nebojša Medojević.

„Zoran Lazović, za koga je opšte poznato da je kreator ovih kriminalnih klanova koji su sada aktuelni, dobio je šestoricu pripadnika policije, koji ga prate sa limuzinama i džipovima. Ja kao predsednik skupštinskog odbora imam pravo na službeni automobil, koji i ne koristim, kao ni gorivo za njega. Ništa ne koristim od toga na šta imam pravo“, rekao je Knežević i dodao:

„Da li nečija deca, da li Zdravka Krivokapića ili nekih drugih funkcionera u vladi imaju neke privilegije koje su suprotne zakonu mislim da imaju. I to je stvar duplih aršina“.

Iz Uprave policije (UP) za Dan je zvanično saopšteno da je Milan Knežević tražio procenu bezbednosti, kao i Mandić i Medojević i da se po njihovim zahtevima postupa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar