Komite pišu strancima o „demografskom inženjeringu“

PODGORICA – Patriotsko komitski savez (PKS) najavio je da će zapadnim ambasadama i država regiona, osim Srbije, ponoviti pismo u kojem su ih iz tog pokreta upozorili na navodno planirani „demografski inženjering“ u Crnoj Gori.

Saopštenje tog pokreta, čiji potpisnik nije poznat, preneo je portal RTCG, uz podsećanje da su prvo pismo strancima komite uputile 31. marta, ali da ni nakon sedam dana nisu dobili nijedan odgovor.

Komite su o navodnom „demografskom inženjeringu“ uoči predstojećeg popisa stanovništva u Crnoj Gori pisale ambasadama SAD, Velike Britanije, Nemačke, Evropske unije, Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Slovenije.

Oni u tom pismu tvrde da Crnoj Gori preti, kako navode, „ogromna opasnost“ od nove vlasti, u vidu „planiranog demografskog inžinjeringa, nakon kojeg bi Crnogorci, kao domicilni narod, bili manjina u vlastitoj državi.

Oni, prenosi RTCG, pozivaju i ostale partije da postupe isto.

„Uradili smo to, kao najmlađa partija u Crnoj Gori, koja baštini ljubav prema domovini i istinskim vrednostima Crne Gore, a to je njen građanski karakter i multietničnost, kao partija koja se zalaže za demokratske vrednosti, kao što su ograničavanje mandata predsednika države i vlade na dva, za ograničavanje poslaničkog i odborničnog na četiri godine, kao partija koja se zalaže da dijaspora ima svoj mandat u Skupštini domovine, za rehabilitaciju boraca za suverenost iz 1918.godine, za antifašizam i nacionalno pomirenje“, nvode iz PKS-a.

Za crnogorske komite aktuelna vlast je nedemokratska, jer ne priznaje crnogorsku naciju, jezik i crkvu, kao i da negira antifašizam i preko Srpske pravoslavne crkve, kako tvrde, želi da rehabilituje fašistički četnički pokret iz Drugog svetskog rata, sa vlašću koja slavi ratne zločince Ratka Mladića, Radovana Karadžića i ostale…

Navode, između ostalog, da je reč o vlasti koja „ne priznaje genocid u Srebrenici, koja je cunami za sve crnogorsko i multietničko“, kao i da Crnoj Gori „preti propast, jer joj je ugrožen nacionalni, ekonomski i biološki opstanak“, naveli su iz komitskog pokreta.

Inače, Patriotsko komitski savez je blizak DPS-u i aktuelnom predsedniku Milu Đukanoviću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar