Komšić: Grlić Radman je „hrvatski Vulin“

SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšic nazvao je sinoć hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlić Radmana „hrvatskim Vulinom“ i najavio da neće odustati od zalaganja za BiH kao građansku državu i da će se ponovo kandidovati za člana Predsedništva.

Nakon što je ranije ove nedelje rekao da ne veruje u prijateljske namere predsednika Hrvatske Zorana Milanovica prema BiH, Komšić je u intervjuu za Televiziju Federacije BiH (FTV) komentarisao poziv Grlić Radmana da podnese ostavku ako ne veruje u konstitutivnost naroda u BiH, prenosi portal Index.hr.

Komšić je odgovorio tako što ga je uporedio s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom.

„Grlić Radman je hrvatski Vulin. Ima tu poziciju u Hrvatskoj kao što Vulin ima kod Vučića i nije moje da dalje ulazim u komentare takvih gluposti“, rekao je Komšić, prenosi Hina.

Agencija podseća da je Grlić Radman, komentarišući Komšićevo izlaganje na Strateškom forumu na Bledu rekao da mu je začuđujuće to što „Komšiću nije neugodno da se predstavlja kao predstavnik hrvatskog naroda, a da uopšte nije izabran glasovima hrvatskog naroda, nego bošnjackog naroda“.

„Uostalom, ako je protiv konstitutivnosti, onda bi verovatno već sada trebalo da da ostavku“, kazao je Grlić Radman.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Daleko si ti od Vulina ,pa bio on Hrvatski ili Srpski.Ti neznaš ni čiji si.A za one koji ne znaju čiji su naš narod ima posebno ime, koje neću spomenuti , ali tebi zaista pristaje ko budali šamar.