Komšić: Plenković u Neumu – nedostatak kućnog vaspitanja

SARAJEVO – Čclan Predsedništva BiH Željko Komšić kaže da eventualne aktivnosti hrvatskih obaveštajaca i diplomata u Bosni i Hercegovini mogu da imaju ozbiljne implikacije i nada se, kako kaže, da Hrvatska nije prešla „crvenu liniju“ u tom smislu.

„Navodi pojedinih medija o eventualnoj uključenosti diplomata iz susedne Hrvatske u aktivosti koje duboko zalaze u sferu špijunaže i terorizma u cilju ostvarivanja njihovih nejasnih interesa u BiH imaće jako ozbiljne implikacije“, poručio je Komšić, reagujući na pisanje „Žurnala“, prenosi „Klix.ba“.

On je dodao da samo loše informisan i neupućen posmatrač može da pomisli da se u današnjem svetu diplomate bave isključivo „razvojem i unapređenjem diplomatskih odnosa“.

Komšić navodi da među tim aktivnostima postoji precizna „crvena linija“ koja ne sme da se pređe.

„Ni današnje pojavljivanje hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u Neumu, gde se organizuje tzv. političko-naučni skup na temu izmena Ustava BiH, još nije prelazak te crvene linije, iako pokazuje veliki nedostatak kućnog vaspitanja“, rekao je Komšić.

Prema njegovim rečima, od nadležnih obaveštajnih agencija BiH zatražena je provera navoda o pokušaju prikazivanja BiH kao „regionalne baze terorista“, a ako se ti navodi potvrde kao osnovani BiH će bez oklevanja preduzeti mere koje su predviđene u tim situacijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Vidi ko govori o kućnom odgoju…